Ambitious Talents

4 niveaus van actie volgens Grant Cardone (onderscheid jezelf)

Grant Cardone is een internationaal sales expert, New York Times best-selling auteur, motivational speaker, radio-presentator en een succesvol ondernemer. In november 2016 is hij door Forbes (toonaangevend zakentijdschrift VS) uitgeroepen tot #1 van de “25 Marketing beïnvloeders die je in de gaten moet houden in 2017” Hij schreef diverse boeken, waaronder zijn meest bekende titel: The 10X Rule.


Ik ben persoonlijk een onzettende fan van zijn no-nonsense benadering over succes. Ik had een aantal jaren geleden “toevallig” zijn boek genaamd “The 10X Rule” gekocht en gelezen en sindsdien ben ik een fan. Na het lezen van zijn boek is de manier waarop ik doelen stel en succes benader TOTAAL veranderd. Het lezen van zijn boek is verfrissend en tegelijkertijd zeer confronterend.


In zijn boek onthult hij, hoe je succes kunt behalen, ongeacht je achtergrond, herkomst, genetica of netwerk. Cardone is ervan overtuigd dat succes voort komt uit je mindset, de doelen die je stelt en de hoeveelheid actie die je daarbij onderneemt. Cardone beschrijft in zijn boek de zogenaamde “Four degrees of action” ofwel de 4 niveaus van actie.


1. niks doen

Het eerste niveau van actie is niks doen. Op dit niveau opereren mensen die geen actie meer ondernemen om voorwaarts te gaan. Het zijn mensen die niks doen aan hun carriere, relaties. Ze hebben hun dromen opgegeven en hun situatie geaccepteerd. Tekenen dat je “niks doet” zijn verveling, lusteloosheid, inschikkelijkheid en ontbreken van een levensdoel. Dit niveau van actie vereist hard werken en inspanning om te onderhouden.


2. terugtrekken

Het tweede niveau bestaat uit mensen die omgekeerde actie ondernemen. Het zijn mensen die bang zijn voor succes, door onder andere negatieve ervaringen uit het verleden. Terugtrekkers verdedigen hun acties door aan te geven zichzelf te beschermen tegen afwijzingen en/of falen. Dit niveau van actie vereist net als “niks doen” hard werken en inspanning om te onderhouden.


3. normale actie

Het derde niveau van de actie is het nemen van normale niveaus van actie. Dit is de grootste groep.Dit niveau van actie ondernemen wordt geaccepteerd als normaal, maar het is dit niveau van de actie die zorgt voor een gevaarlijke mentaliteit. 


Hoewel sommige leden van deze groep af en toe proberen om een uitzonderlijk niveau van de actie te genereren, ze bijna nooit iets in uitzonderlijke hoeveelheden te creëren. Zolang “normaal” werken, mensen op dit niveau zijn prima met het – ze zijn comfortabel met de status quo.

4. massale actie (10X)

Het vierde niveau van actie is het nemen van massale actie. Het vermogen om massale niveaus van actie te ondernemen op een consistente basis. Iedereen kan massale actie ondernemen voor een of twee dagen. Maar het zijn diegene die de bewuste beslissing nemen om massale niveaus van actie te ondernemen op een consistente basis, die het meest worden beloond.


Er is sprake van een grote misvatting, dat zij die een grote van succes hebben op een of andere manier geluk hebben gekregen. Terwijls ze doelen voor zichzelf hebben gesteld die waarschijnlijk 10x groter waren dan de gemiddelde persoon en zij namen 10x meer actie dan de gemiddelde persoon is zelfs bereid op hun kleinere doelen te nemen.

Dus, als je een betere student, ouder, partner of wat dan ook wil zijn, moet bereid zijn om jezelf te onderscheiden van wat normale mensen doen. De enige manier om dat te doen is door te beginnen met massale niveaus van de actie te ondernemen in alles wat je doet.

Exit mobile version